Dutch Postgraduate School for Art History
English flagNederlands vlag
Agenda Februari 2016
12 en 13 Februari
18 en 19 Februari
18 Februari
19 Februari
22 Februari
22 en 23 Februari
26 en 27 Februari
27 Februari
Agenda Maart 2016
12 Maart
13 en 14 Maart
17 Maart
17 Maart
18 en 19 Maart
Agenda April 2016
1 en 2 April
6 t/m 8 April
8 April
15 April
20 t/m 22 April
Agenda Mei 2016
19 en 20 Mei
Agenda Juni 2016
5 Juni
Agenda Juli 2016
17 t/m 20 Juli
Agenda Augustus 2016
24 t/m 27 Augustus
Home

Welkom op de website van de Onderzoekschool Kunstgeschiedenis (OSK)!

 

 

Ben je Research Master student of promovendus in een aan kunst of architectuur gerelateerde discipline en wil je via de nieuwsbrief op de hoogte blijven van de activiteiten van de Onderzoekschool Kunstgeschiedenis? Laat hier je gegevens achter.

 

 

De OSK is een landelijke organisatie die werd opgericht in 1995 en als overkoepelend orgaan verschillende instituten op het gebied van de kunstgeschiedenis in Nederland met elkaar verbindt. Dat zijn in de eerste plaats de afdelingen kunst- en/of architectuurgeschiedenis van de acht Nederlandse universiteiten waar de opleiding kunstgeschiedenis of architectuurgeschiedenis aangeboden wordt:

 

Open Universiteit

Radboud Universiteit Nijmegen

Rijksuniversiteit Groningen

Technische Universiteit Delft

Universiteit Leiden

Universiteit Utrecht

Universiteit van Amsterdam

Vrije Universiteit Amsterdam

 

Daarnaast zijn ook zeven belangrijke zusterinstellingen bij de OSK aangesloten:

 

Het Nieuwe Instituut, Rotterdam
RKD Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, Den Haag

Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed

Mauritshuis, Den Haag

Rijksmuseum Amsterdam

Stedelijk Museum, Amsterdam

Van Gogh Museum, Amsterdam

 

De OSK beoogt, in samenwerking met deze instituten hoogstaand, gespecialiseerd onderzoek op het gebied van de kunstgeschiedenis in stand te houden en te bevorderen door middel van haar onderwijsprogramma en de bijeenkomsten die zij regelmatig organiseert voor haar leden. Het onderwijs is gericht op studenten van de researchmasters en promovendi die werken aan een dissertatie. Voor beide groepen worden elk jaar specifieke cursussen aangeboden die bedoeld zijn om hun vaardigheden als onderzoeker verder te ontwikkelen. Daarnaast zijn er binnen de OSK zes verschillende secties actief die zich concentreren op specifieke aandachtsgebieden binnen het onderzoek, te weten: Architectuur & Stedenbouw; Atelierpraktijken en Geschiedenis van de Kunstproductie; Historische Binnenruimten en Kunstnijverheid; Italië-studies; Moderne en Hedendaagse Kunst; Oude Kunst. Elke sectie ontplooit haar eigen activiteiten om samenwerking en onderzoek te bevorderen.

 

Meer informatie over de activiteiten en verschillende onderdelen van de OSK kunt u vinden op deze website. Voor verdere vragen kunt u terecht bij de secretaris van de OSK:

 

Martijn van Beek MA | Secretaris | Onderzoekschool Kunstgeschiedenis |  www.onderzoekschoolkunstgeschiedenis.nl | Kantooradres: Drift 6 | Kamer 2.03 | Postadres: Drift 6,  3512 BS Utrecht | T. 030 253 3903 | E: info@onderzoekschoolkunstgeschiedenis.nl

Copyright © 2016 Onderzoekschool Kunstgeschiedenis | Site design de Spinnerij webdesign